KOD 40’lar:
Olumlu davranışları; Onlar bu dünyaya sanki başka bir dünyadan sevgi ve bilgelik getirmeye gelmiş gibidirler. Yaradan tarafından yüksek manevi enerjiler armağan edilmiştir. Çok iyi niyetli ve özel kişiliklerdir. Dünyanın çok güzel bir yer olmasına çalışırlar. Yardım etmeyi çok severler. Muhteşem hayal güçlerini kullanacakları mesleklerde çok başarılı olurlar. Sadıktırlar, eğlencelidirler, parlak ve pratik zekâlıdırlar. Analiz yetenekleri yüksektir. Sezgileri çok güçlüdür. Manevi değerleri yüksektir.
Olumsuz Davranışları; Dünya onlara çok acımasız görünebilir ve korkabilirler bu seferde hayal dünyalarına kaçıp orada yaşayabilirler. Kendileri çok güçsüz hissedebilirler. Kırılgan ve alıngan olabilirler. Dönem dönem de agresif davranabilirler. Sorumluluk alamayabilirler, işlerini erteleyebilirler. Odaklanma sorunları yaşayabilirler. Takıntıları olabilir, obsesif davranabilirler.
En temel Korkuları; Güvensizlik Korkusu ve özgüven eksikliği, Suçlanma Korkusu, Yetersizlik Korkusu, Güçsüzlük Korkusu, Başarı-Başarısızlık Korkusu, Çaresizlik Korkusu … Bu korkular dönüşene kadar korkularıyla yüzleşecekleri çeşitli deneyimler yaşamaya devam ederler.
Ruhsal Tekamülleri İçin Yapmaları gerekenlerden birkaç örnek verirsem;
· Öz disiplin sahibi olup kendi yaşamınızı planlamalısınız ve verdiğiniz kararları iradenizi kullanarak uygulamalısınız.
· Yapılacak olan işleri ya da sorumlukları gözünüzde büyütmemeli, hedefinizi küçük hedef parçalarına bölüp adım adım ilerlemelisiniz.
· Başarısız olmaktan korkup herhangi bir işe başlamaktan vazgeçmemeli, kendinize güvenmeli ve cesur olmalısınız. Ya da tam tersi sorumluluk almaktan kaçındığınız için başarılı olmayı ret etmemelisiniz.
· Hayal dünyanızı sadece projelerinizde ve olması arzu ettiğiniz durumların canlandırılmasında kullanmalısınız, gerçek yaşamdan hayal dünyasına kaçıp sığınmamalısınız.
· Yaşamınızın sorumluluğunu elinize almalısınız ve yaşamınızı siz yönlendirmelisiniz.
· Başkalarına verdiğiniz öğütleri önce kendiniz uygulamalısınız.
· Körü körüne inatçılık davranışınızdan vaz geçmelisiniz.
· Eleştirme, yargılama ve suçlama dilinden kendinizi çıkarmalısınız, kendinize ve başkalarına karşı hoşgörülü ve esnek olmalısınız. Siz suçlanmaktan da korkmamalısınız çünkü korktukça daha çok suçlanacağınız deneyimler yaşayabilirsiniz.
· Erteleme huyunuzdan vazgeçmeli her şeyi zamanında yapmalısınız.
Olumlamalarından birkaç örnek vereyim;
· Ben kendime ve kendi yeteneklerime çok güveniyorum. Ben özgüven sahibiyim.
· Her zaman ve her durumda sakinim ve sağduyulu hareket ediyorum.
· Ben hoş görülüyüm ve herkesi olduğu gibi kabul ediyorum.
· Ben esnek bir yapıya sahibim ve yaşamda kendimi çok rahat hissediyorum.
Enerjilerini yükseltmek ve kendilerini yapılandırmak için zikredecekleri Esmalar; ” Ya Aziym”, “Ya Cebbar”, “Ya Kaviyy”, “Ya Muktedir” vs.