Keki İçin:
2 adet yumurta,
2 türk kahve fincanı şeker,
2 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı yarısı su yarısı sıvı yağı,
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 paket vanilya (5 gr),
3 türk kahvesi fincanı un.
İç Kreması İçin:
2 poşet krem şanti,
1,5 su bardağı soğuk süt,
6 adet halley,
3 yemek kaşığı damla çikolata,
3 adet küp doğranmış muz.
Üzeri İçin:
1 paket meyveli sos,
Pudra şekeri.
Yanardağ Pastası Yapılışı
İç kreması için; bir kaba krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım.
İçine halleyleri küçük küçük kırıp ilave edelim.
Sonra damla çikolatayı ve muzları ilave edip karıştıralım.
Hazırladığımız harcı buzdolabına kaldıralım.
Keki için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpalım.
Üzerine kakaoyu, sıvı yağı, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edip karıştıralım.
26 cm büyüklüğündeki kalıbı yağlayalım.
İçine kek hamurunu boşaltıp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 150° fırında içini çekip kabarana kadar pişirelim. (kürdan ile kontrol edin)
Soğuyan keki ortadan ikiye keselim.
Kekin alt tabanını servis tabağına alıp 2-3 yemek kaşığı süt ile ıslatalım.
Kekin kenarlarına gelmeyecek şekilde krem şantili harcı dökelim.
Sonra kekin üst kısmını da üçgen şeklinde eşit aralıklarla dilimleyelim ve resimdeki gibi dizelim.
Üzeri için; meyveli sosu üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve soğutalım.
Meyveli sosu keklerin aralarına gelecek şekilde krem şantili harcın üzerine dökelim.
Yanardağ Pastamızın üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.