1 paket taşlık (474 gr),
2 adet orta boy domates,
2 adet orta boy soğan,
2 yemek kaşığım sıvı yağı,
1 çay kaşığı pul biber,
1,5 tatlı kaşığına yakın tuz,
5 su bardağı sıcak su.
Taşlık Sote Yapılışı
Taşlığı küçük küçük doğrayalım.
Sonra yıkayıp suyunu süzdürelim.
Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Üzerine salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
Domatesleri ince ince doğrayıp içine ilave edelim ve domatesler hafif yumuşayana kadar pişirelim.
Daha sonra taşlıkları ilave edelim ve karıştıralım.
Son olarak tuzu, pul biberi ve sıcak suyu ilave edip karıştıralım.
Ağzı kapalı şekilde orta ateşte taşlıklar yumuşayana kadar pişirelim.
Suyu 2 su bardağı olacak şekilde azar azar ilave edelim. Birden hepsini koymayalım.
Taşlık Sotemizi pilav eşiliğinde servis yapın.