1 adet yumurta,
1 adet instant maya (10 gr),
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı tuz,
4 su bardağı un.
İçi İçin:
Köy peyniri.
Üzeri İçin:
2 su bardağı susam,
2 yemek kaşığı pekmez,
4 yemek kaşığı su.
Simit Poğaça Yapılışı
Bir kaba mayayı, şekeri ve ılık sütü koyup karıştıralım.
Bu şekilde 5-10 dakika bekletelim.
Kabaran mayanın içine yumurtayı, sıvı yağı, erimiş tereyağınu, tuzu, mahlebi ve ılık suyu ilave edip karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini kapatıp bir örtü ile saralım ve evin sıcak bir köşesinde 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Sonra hamuru elimizde yassılayıp ortasına peynir koyalım ve istediğimiz şekli vererek kapatalım.
Üzeri için; bir kaba suyu ve pekmezi koyup iyice karıştıralım.
Hazırladığımız poğaçaları önce pekmeze sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Simit Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 170° fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.