Hamuru İçin:
4 adet yumurta,
100 gr tereyağı,
1 su bardağı su,
1 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı un.
Ara Kreması İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı,
1,5 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı tepeleme un,
1 çay bardağı toz şeker (küçük boy).
Çikolata Sosu İçin:
2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı tepeleme un,
Yarım su bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı kakao,
1 adet yumurta,
2 paket vanilya (10 gr),
1 yemek kaşığı tereyağı,
Ya da tarifine göre hazırlanmış 1 paket hazır çikolata sosu.
Üzeri İçin:
Antep fıstığı.
Profiterol Yapılışı
Hamuru için; tencereye tereyağını ve suyu koyup kaynatalım.
Üzerine unu ilave edip hızlı hızlı karıştırıp koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
İyice soğuyan hamurun içine teker teker yumurtaları kırıp bir yandan hamuru yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Önceden ısıtılmış 140° fırında hamurların üzeri pembeleşip kuruyana kadar pişirelim.
Fırından almadan önce pişen hamurların birine dokunup kuruyup kurumadığını kontrol edelim.
Yeterince pişmeyen hamurlar fırından aldıktan sonra çöker.
Pişen hamurları fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Ara kreması için; tencereye sütü, unu ve şekeri koyalım.
Çırpıcı ile iyice karıştıralım.
Kısık ateşte çırpma teli ile karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim.
Kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Sonra içine tereyağını ilave edip 1-2 dakika çırpalım.
Soğuyan hamuru ikiye bölüp keselim.
Hamurun alt parçasının üzerine 1 tatlı kaşığı krema koyup hamurun üst parçasını üzerine kapatalım.
Kalan hamur parçalarına da aynı şekilde hazırlayalım ve tercihen ısıya dayanıklı cam tepsiye dizelim.
Çikolata sosu için; tencereye yumurtayı koyup çırpalım.
Üzerine sütü, unu, toz şekeri, kakaoyu ilave edip topaklar giderilene kadar çırpıcı ile çırpalım.
Kısık ateşte çırpma teli ile karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim.
Pişen çikolata sosunu ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı ilave edip 1-2 dakika çırpalım.
Dilerseniz çikolata sosunun lezzetini arttırmak için tereyağı ilave ederken 1 paket (80 gr) bitter çikolata ilave edebilirsiniz.
Hazırladığımız çikolata sosunu bekletmeden tepsideki profiterollerin üzerine gezdirerek dökelim.
Profiterollerimizi buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
Üzerlerine tercihen antep fıstığı serpip servis yapın.
Dilerseniz hazır çikolata sosu kullanıp servis ederken profiterollerin üzerine gezdirebilirsiniz.
Tarifteki ölçüden yaklaşık 33 adet profiterol çıkmaktadır.