Hamuru İçin:
1 su bardağı su,
1 su bardağı un,
1 çay kaşığı şeker,
1 tutam tuz,
1 adet yumurta,
50 gr tereyağı (3 yemek kaşığı),
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
1 ince dilim limon.
Hanım Göbeği Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra dilim limonu ilave edip 10-15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Tereyağını eritelim.
Üzerine suyu, şekeri ve tuzu ilave edip karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca içine unu ilave edip tahta kaşıkla topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım.
Kısık ateşte tahta kaşıkla eze eze 5 dakika kavuralım.
Hazırladığımız harcı başka bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
İyice soğuyan hamurun içine yumurtayı kırıp yoğuralım. Ele Yapışmayan bir hamurumuz olacak.
Sonra hamuru uçsuz sıkma torbasına dolduralım.
Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde aralıklı olarak sıkalım.
Daha sonra hamurların orta kısmına parmağımızla delik açalım.
Büyük bir tavaya sıvı yağı koyalım.
Hazırladığımız tatlıları soğuk yağın içine dizip ocağa alalım.
Ocağı önce son ayarda açalım. Tatlılarımız kızarmaya başlayınca ocağı orta dereceye alalım ve tatlılarımızı arkalı önlü pişirelim.
Kızaran sıcak tatlıları soğuk şerbete atıp 2-3 kez alt üst karıştırıp servis tabağına alalım.
Hanım Göbeği Tatlımız servise hazır.