Muhallebisi İçin:
5 su bardağı süt,
2 türk kahve fincanı un,
3 türk kahve fincanı toz şeker,
1 paket vanilin (5 gr),
1 tatlı kaşığı tereyağı.
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi.
Fincan Tatlısı Yapılışı
Tencereye sütü, unu ve şekeri koyalım.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan aldığımız muhallebinin içine tereyağını ve vanilini ilave edip iyice karıştıralım.
Türk kahvesi fincanlarını su ile ıslatıp fazlasını dökelim.
Fincanları muhallebi ile dolduralım.
Bu şekilde en az 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Süre sonunda muhallebileri hindistan cevizinin üzerine ters çevirip çıkaralım.
Tatlıları dikkatlice hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.
Fincan Tatlılarımızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.