1 paket hazır baklavalık yufka,
1 su bardağına yakın ince çekilmiş ceviz,
Sıvı yağı,
1 adet çok ince uzun bir pipet veya cibik (balona takılan)
Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker,
1,5 su bardağı su,
4-5 damla limon.
Burma Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için; tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu ilave edip kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
1 adet yufkayı düz zemine açalım ve ortadan ikiye keselim.
Yufkanın üzerine çok az sıvı yağı sürelim.
Sonra yufkanın üzerine çok az ceviz içi serpelim.
Daha sonra cibiğa ne çok gevşek ne de çok sıkı olacak şekilde saralım.
İki ucundan tutup yavaşça ortaya doğru büzüştürelim ve cibiği çıkaralım.
Hazırladığımız tatlıları tepsiye dizelim.
Tatlıların üzerine çok az sıvı yağı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180-200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.
Servise 2-3 saat kala tatlıyı hazırlayıp şerbeti dökerseniz altı yumuşacık üzeri çıtır çıtır tatlılarınız olacaktır.
Burma Tatlımız servise hazır.