Malzemeler
► 500 gram taze fasulye
► 3 Adet orta boy domates
► Yarım su bardağı zeytinyağı
► 1 tane kuru soğan
► 1 çorba kaşığı salça
► Yarım tatlı kaşığı şeker
► Tuz
Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi:
Fasulyelerinizi ayıklayınız ve ortasından ikiye kırınız. Bol su ile yıkadıktan sonra suda bırakınız.
Tencereye zeytinyağını koyunuz. İçerisine rendelediğiniz soğanı, domatesi ekleyiniz. Ardından fasulyeleri ilave ediniz. Tuz ile şekeri de ekledikten sonra ateşe koyunuz.
15 dakika kadar ocağınızın altını kısıp su eklemeden, karıştırarak fasulyelerin, domatesin ve de soğanın kavrulmasını ve de suyunu çekmesini sağlayınız. Daha sonra fasulyenizin üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyiniz ve de pişirmeye devam ediniz. Pişince altını söndürünüz ve tencerenizin kapağını açmadan soğuması için bekletiniz. Afiyet olsun.
Bir Başka Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi:
Malzemeler:
► 1 kilogram taze fasulye
► 2 diş sarımsak
► 4 adet soğan
► 1.5 çay bardağı zeytinyağı
► 5 adet domates
► 1 tatlı kaşığı limon suyu
► 1 kesme şeker
► yarım su bardağı sıcak su
► Tuz, pulbiber
Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi:
Fasulyeleri temizleyip uzun olacak şekilde ortadan ikiye keselim. Bir kapta Zeytin Yağlı Taze Fasulyeyıkayıp süzelim. Daha sonra soğanları soyup küçük küp şeklinde doğrayalım. Sarımsaklarıda soyup ek olarak doğrayalım. Domatesleri ince ince soyup küçük küçük doğrayalım.
Zeytinyağını tencereye biraz döküp ısıtalım. Soğan ve sarımsaklarıda ilave edip pembeleşene kadar kavuralım. Sonra fasulyeleri tencereye koyalım. Domatesleride kattıktan sonra kapağını kapatıp suyunuda koyup çekinceye kadar pişirelim. , Limon suyu, şeker, tuz ve pulbiberinide kattıktan sonra kapağını kapatalım. Fasulyeler biraz yumşayana kadar kısık ateşte kaynatalım. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakalım soğuduktan sonrada servis tabağında soğuk olarak hazırlayabilirsiniz.