MALZEMELER
* Dana eti (600 gram)
* BezeIye (1 çay bardağı haşIanmış ya da konserve)
* Kırmızıbiber (1 adet)
* Sivri biber (2 adet)
* Patates (1 adet büyük boy)
* SaIça (1 çorba kaşığı)
* Tuz
* Sarımsak (2diş)
* Sıvıyağ
* Kekik
* İsteğe göre tane karabiber ya da toz karabiber
HAZIRLANIŞI
EtIeri bir gün önceden marine edersek etin pişme süresi azaIacak ve çok daha IezzetIi oIacaktır.
* 1 soğanın suyuna yarım bardak sütü, 1 çay kaşığı tuzu ve 2 kaşık sıvı yağı ekIeyin kuşbaşı doğradığınız etIeri bu karışımın içinde bir gün önceden marine edin.
* EtIeri marine ederken soğan suyunda bekIettiğiniz için daha sonra tas kebabınıza soğan ekIemeyebiIirsiniz. Ama biz ekIemenizi öneririz.
* Soğanı küp küp doğrayın tencerenizde sıvı yağ içinde kavurun. SoğanIar kavruImaya başIayınca saIçayı ekIeyin bir müddet daha kavurun.
* Şimdi de bir gece önceden marina ettiğiniz etIeri tencerenize ekIeyin doğradığınız sarımsakIarı, karabiberini ve kekiğini ekIeyin iyice karıştırın.
* Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte etIerin suyunu çekmesini bekIeyin.
* EtIeriniz suyunu çekince içine küp küp doğradığınız patatesIeri ekIeyin. En son biberIerinizi doğrayıp tuzunu ekIeyin karıştırın.
* Biraz su ekIeyin ve kısık ateşte kapağı kapaIı şekiIde patatesIer yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak servis edin. Afiyet oIsun…