Malzemeler
* ½ kg köftelik dana kıyması ( az yağlı- 2 kere çekilmiş)
* 1 dilim bayat ekmek içi
* 1 kçk soğan
* 1 kçk çay bardağı kırık pirinç/bulgur
* Tuz-karabiber
* 1 litre su
* Bulamak için :
* 1 avuç un
Terbiye için:
* 1 yumurta,
* 1 limon
Hazırlanışı
Ekmeği oda sıcaklığındaki suile ıslat , iyice emdikten sonra avucunda sıkarak fazla suyunu akıt.
Soğanı rendele, pirinci yıkayıp süz ve ekle.
Bunların hepsini kıyma ile karıştır ve güzelce yoğur.
Bunu tepsiye vurmaya gerek yok.
Sonra parçalar koparıp ufak toplar yap.( Izgara köfte gibi büyük yapılmıyor.)
Topları tepsiye serptiğin una bulayıp, kaynayan suya at. 20-25 dak. kaynasın.
Terbiye için 1 yumurtayı iyice çırp, 1 çorba kaşığı su ilave edip çırparak limon suyunu ekle.
Kaynayan sudan 1 kepçe alıp bu karışıma yavaş yavaş ilave et ve iyice çırp.
Kaynayan köftenin altını söndür.
Hazırladığın karışımı çok yavaş bir şekilde akıtarak sulu köfteye ilave et.
Bir taşım kaynasın , altını kapat.
Afiyet olsun.