► 2 su bardağı haşlanmış nohut
► 1 yemek kaşığı salça
► 1 kuru soğan
► 1 domates
► 1 yeşil biber
► 2 yemek kaşığı sıvı yağı
HAZIRLANIŞI
Bir gece önceden tuzlu su da beklettiğimiz nohutlar ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır.
Suyu süzülür .Tencereye yemeklik doğranan soğan ,sıvı yağ alınarak ,kavrulur.
İnce kesilmiş biber ve domatesler eklenir .
Haşlanmış nohutlar da tencereye alınarak üzerini bir parmak geçene kadar sıcak su ilave edilir .
Yeteri kadar tuz ,karabiber ve kimyon eklenir .
Biz tat versin diye 1 tatlı kaşığı toz dana bulyon ilave ettik .
Yanında pirinç pilavıyla servis yapılır. Afiyet olsun...