Mercimek köftesi hepimizin en sevdiği yemeklerden biri. Özellikle altın günlerinin vazgeçilmez bir klasiği olan mercimek köftesi tarifini sizler için derledik.
Malzemeler:
1 su bardağı ölçü kırmızı mercimek
1 litre ölçü su
2 su bardağı ölçü ince bulgur
2 tane baş kuru soğan
1 tane çay bardağı zeytinyağı
1,5 adet yemek kaşığı biber salçası
1 tane tatlı kaşığı karabiber (Damak tadınıza uyacak kadar pul biber)
1 tane çay bardağı sıcak su
1,5 adet yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 adet taze yeşil soğan
1,5 tane tatlı kaşığı tuz
Marul veya dilerseniz roka ile servis edebilirsiniz
Yapılışı
Kırmızı Mercimekleri iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın, ancak içerisinde biraz su kalması gerekiyor. İnce bulguru mercimeğin içerisine ekleyin. Kabın üzerini kapatıp 30 dakika kadar bekletin. Kuru soğanı ince doğrayıp kavurun. Salçayı ekleyip pişirin. Taze soğanı ve kuru baharatları karıştırın. Son olarak tüm karışımları birbirine ekleyerek köfte olacak kıvama getirin. Mercimek köftesine elinizle istediğiniz şekli vererek roka veya yeşillik ile servis edin.