* 1 su bardağı mercimek
* 1 adet havuç
* 1 adet soğan
* 1 adet ufak patates
* 1 tutam kimyon
* 1 tutam karabiber
* isteğe göre tuz
* 1 litre su
* 1 kaşık un
ÜZERİ İÇİN:
Tereyağı
Pul biber
YAPILIŞI:
Önce tencere de soğan kavrulur ve içine un da eklenir. Daha sonra diğer malzemelerde eklenerek suyu ilave edilir ve düdüklü tencerenin ağzı kapatılır. Bir taşım kaynatıktan sonra altı kapatılır. İçindeki malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Piştikten sonra mikser ile çırpılır. Kaymak kıvamına gelince isteğe göre baharatlar eklenebilir. Çorabının kıvamı katı ise su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Ufak bir tavada tereyağı ve pul biberi kavurup çorbayı servis yaparken üzerine gezdiriniz. Kemik suyu ile pişirilirse daha lezzetli olacaktır.
NOT: Uzmanlarda iftarın çorba ile açılması gerektiğini günlerdir söylemektedir. En güzel ve herkesin sevdiği bir lezzette mercimek çorbasıdır.
NOT: Uzmanlarda iftarın çorba ile açılması gerektiğini günlerdir söylemektedir. En güzel ve herkesin sevdiği bir lezzette mercimek çorbasıdır.
İftarın en vazgeçilmezi çorbadır. Ramazan ayında saatlerce aç kalan mideye önce sıvı şeyler girmelidir. Uzmanlarda iftarın çorba ile açılması gerektiğini günlerdir söylemektedir. En güzel ve herkesin sevdiği bir lezzette mercimek çorbasıdır. Hem tadı ile hemde pratik tarifi ile 7 den 70 e herkesin sevdiği bir tattır. Lokantalarda sabahları mutlaka çıkan en çok tercih edilen lezzettir mercimek çorbası. Peki mercimek çorbası nasıl yapılır?