Peynir, tereyağı ve mısır ununun doğal olmasından kaynaklanan bir lezzettir. Yani yapılışından çok lezzetini tutturmak önemli. Mıhlama tarifi en güzel şekilde yapacağımıza güvenebilirsiniz tariften çıkmayın yeter..
Malzemeler;
Malzemeler;
* 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı ( köy tereyağı mümkünse)
* 2 silme yemek kaşığı mısır unu
* 1 su bardağının yarısı su, yarısı süt
* 2 su bardağı Trabzon peyniri ( Kaşar peyniri de olabilir )
Mıhlama Tarifinin Yapılışı;
Öncelikle tereyağını tavaya alıp kızdıralım, yakmamaya dikkat edin.
Yağımız kızınca mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
Ardından su ve süt karışımını ekleyip, karıştırıp kaynatalım.
Kaynayınca içine peynirini atıp ocağın altını iyice kısalım.
Peynirin eritmek için biraz karıştıralım.
Tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte pişirelim. Bu aşamada müdahale etmiyoruz.
Tereyağımız üzerine çıkıysa eğer mıhlamamız hazır demektir. Afiyet olsun.