Kuru fasulye fasulye (miktarı size bağlı)
* 1 et bulyon ( siz isterseniz ette koyabilirsiniz )
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 adet orta boy soğan
* Tuz
* Sıvı yağ ya da tereyağ
* Arzuya göre vegeta (marketlerde bulunuyor )
* Su
Yapılışı...
Şimdi malzemelere başlamadan önce belirtmeliyim ki yapacağınız kuru falsulyeyi eğer suya koyulmamışsa akşamdan suya koyup ertesi günü yapmanızdır. Ama difrinizde önceden suya koyduğunuz fasulye varsa daha kolay olur. Ben önceden suya koyup dolaba attığım için daha kolay oluyor. Ama fasulyeyi dolaptan alır almaz kesinlikle yemeğini yapmayın ocağa bir tencere koyup fasulyeyi içine koyun ve su döküp biraz kaynatın. Bu işlemi yapıyoruz çünkü bazı fasulyeler köpürüyor. Fasulyemizi kaynatıp köpüğünü aldıktan sonra süzdürüp yıkayın ve geçelim yemeğe. İlk olarak soğanlarımızı ince ince doğruyoruz ve sıvı yağ yada tereyağ ekleyip soğanlarımızı kavurduktan sonra biber ve domates salçasını ekliyoruz. Ardından fasulyemizi ekliyoruz bir kaç dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Et bulyonmuzu da ekleyip fasulyelerin üstünü iki parmak geçecek şekilde su ekliyoruz ve yemeğimizi pişirmeye bırakıyoruz (orta ateşte). Eğer yemeğiniz suyunu çekerse su ekleyebilirsiniz. Kıvamını nasıl istiyorsanız. AFİYET OLSUN...