Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Kolay un helvası tarifi
Enteresan Bilgiler

Kolay un helvası tarifi

Yemek Tarifleri

Kısa sürede yapabileceğiniz kolay un helvası tarifiyle misafirlerinize lezzetli bir tatlı sunabilirsiniz. İşte kolay un helvası tarifi...

 Malzemeler; 

- 4 bardak su
- 125 gr tereyağı
- 1 bardak ceviz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı un


Hazırlanışı;
 

- Un helvasını yaparken sürekli başında durmanız gerekir. Kısa sürede hazırlanmasına rağmen pişene kadar kavrulması gerekir. Öncelikle belirtilen miktardaki unu bir tencereye boşaltın ve rengini alıncaya kadar kavurun. Rengi değişmeye başladıktan sonra sıvı yağı ve tereyağını ekleyin.

 - Unu hızlı ve sürekli bir şekilde karıştırmanız gerekir çünkü çok kolay yanabilir. Eklediğiniz tereyağını öncesinde oda sıcaklığında bekletip küp şeklinde doğrarsanız unla daha kolay karışacaktır. 

- Başka bir tencerede suyu ve toz şekeri kaynatın. Özellikle ikisini birlikte pişirmek, toz şekerin daha iyi erimesini sağlayacaktır. Şeker iyice eridikten sonra karışımı unlu tencereye ilave edin.

- Tüm malzemeleri tahta kaşıkla orta ateşte karıştırın. Ardından cevizi ekleyin. Ceviz yerine istediğiniz başka bir kuruyemiş de kullanabilirsiniz. Helva, göz göz kaynamaya başladığında piştiği anlaşılır. Kapağı kapalı şekilde dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra servis için kaşıkla şekil verebilirsiniz ya da bir borcama koyup kare kare kesebilirsiniz. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.