- 4 bardak su
- 125 gr tereyağı
- 1 bardak ceviz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı un
Hazırlanışı;
- Un helvasını yaparken sürekli başında durmanız gerekir. Kısa sürede hazırlanmasına rağmen pişene kadar kavrulması gerekir. Öncelikle belirtilen miktardaki unu bir tencereye boşaltın ve rengini alıncaya kadar kavurun. Rengi değişmeye başladıktan sonra sıvı yağı ve tereyağını ekleyin.
- Unu hızlı ve sürekli bir şekilde karıştırmanız gerekir çünkü çok kolay yanabilir. Eklediğiniz tereyağını öncesinde oda sıcaklığında bekletip küp şeklinde doğrarsanız unla daha kolay karışacaktır.
- Başka bir tencerede suyu ve toz şekeri kaynatın. Özellikle ikisini birlikte pişirmek, toz şekerin daha iyi erimesini sağlayacaktır. Şeker iyice eridikten sonra karışımı unlu tencereye ilave edin.
- Tüm malzemeleri tahta kaşıkla orta ateşte karıştırın. Ardından cevizi ekleyin. Ceviz yerine istediğiniz başka bir kuruyemiş de kullanabilirsiniz. Helva, göz göz kaynamaya başladığında piştiği anlaşılır. Kapağı kapalı şekilde dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra servis için kaşıkla şekil verebilirsiniz ya da bir borcama koyup kare kare kesebilirsiniz.