500 gr ıspanak
10 yumurta ( ben herkese 2 yumurta yaptım ).
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı ( Ufak Bardak ) çiçek yağı
Tuz, karabiber, pul biber
Ispanak Oturtma Tarifi'nin Yapılışı
Ispanakları ufakça bıçakla doğrayalım. Soğanları ince şekilde kıyalım, tavaya yağı dökelim. Salça ve soğanı aynı anda tavaya verelim ve hafifçe yumuşayıncaya kadar kızartalım. Ispanakları ekleyip karıştırmadan yumuşamasını bekleyelim. Sonra tuzu ekleyerek karıştıralım. Ispanaklara ufak boşluklar yaparak yumurtaları ayrı ayrı kıralım. Üzerine karabiber ve pul biberi ekleyelim. Tavamızın üstüne kapak kapatarak buharıyla pişirmeye bırakalım. Yemeğimiz servise hazırdır, afiyet olsun.