4-5 adet patlıcan
350-400 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Kızartmak İçin:
Ayçiçek yağı
Üzeri İçin:
2-3 adet sivri biber
1 adet domates
Sosu İçin:
1,5 yemek kaşığı salça
1,5 – 2 su bardağı ılık su
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Köfteyi hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, yumurta, galeta unu, kırmızı biber ve karabiber ile tuz bir kapta iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve üzerine çok hafif bastırılarak yassılaştırılıp köfteler hazırlanır.
HAZIRLANIŞI:
Köfteyi hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, yumurta, galeta unu, kırmızı biber ve karabiber ile tuz bir kapta iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve üzerine çok hafif bastırılarak yassılaştırılıp köfteler hazırlanır.
Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur. Yarım parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir. (Ben her patlıcandan 4 dilim çıkacak şekilde dilimledim.) Kararmaması için tuzlu suya koyularak birkaç dakika bekletilir.
Köfteler kızartılır. Ardından sudan çıkarılan patlıcan dilimleri kurulanarak her iki tarafı kızartılır. Fazla yağını çekmesi için havlu peçete üzerine dizilir.
İki tane patlıcan artı şeklinde yerleştirilir. Ortasına bir tane kızarmış köfte koyulur. Kenarda kalan parçalar köftenin üzerine kapatılır ve sabitlemek için üzerine kürdan batırılarak borcama yerleştirilir.
Bütün patlıcanlara aynı işlem uygulandıktan sonra domates yarım ay şeklinde dilimlenerek patlıcanın üzerine batırılır. Biberlerde yarım parmak uzunluğunda kesilerek domatesin üzerine batırılır.
Sos malzemeleri bir kapta, salça eriyene kadar karıştırılır ve kebapların üzerini de ıslatacak şekilde borcama dökülür. (Borcamın boyutuna göre su miktarı azaltılabilir. Ben küçük bir borcam kullandım.) Sos, kebapların yarısına kadar gelecek şekilde hazırlanmalı.
Hazırlanan kebap, 190°C fırında 30 dakika kadar pişirilir.