* 500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
* 1 su bardağı pirinç
* 1 kuru soğan
* Çam fıstığı
* Kuş üzümü
* Karabiber
* Tuz
* Sıvıyağ
* Maydanoz (İstenirse, ben kullanmadım)
Hamsili Pilav Tarifi’nin Yapılışı
Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile beraber kavuralım.
Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya aynı ritimde devam edelim son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten ardından istersek maydanoz ekleyip karıştıralım.
Tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta geliyor olacak biçimde resimdeki benzeri dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üstüne katlayalım. Açıkta olan yerlere de hamsi kapatalım.
Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk civarı pişirelim.
Üst kısımları kabarmaya başladıysa olmuş demektir.
Yanında yeşillikle harika gider… Afiyet olsun…