Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Hamsili Pilav Tarifi, Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?
Enteresan Bilgiler

Hamsili Pilav Tarifi, Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

Yemek Tarifleri

Karadeniz yemeği deyince akla hamsi gelir. Yirmi çeşit yemeği yapılan, karadenizin en ünlü yemeği hamsi pilavının tarifini vermeye çalışacağım.

Hamsili Pilav Tarifi’nin Malzemeleri
* 500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
Çam fıstığı
Kuş üzümü
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Maydanoz (İstenirse, ben kullanmadım)
Hamsili Pilav Tarifi’nin Yapılışı

Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile beraber kavuralım.
Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya aynı ritimde devam edelim son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten ardından istersek maydanoz ekleyip karıştıralım.
Tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta geliyor olacak biçimde resimdeki benzeri dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üstüne katlayalım. Açıkta olan yerlere de hamsi kapatalım.
Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk civarı pişirelim.
Üst kısımları kabarmaya başladıysa olmuş demektir.
Yanında yeşillikle harika gider… Afiyet olsun…
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.