Malzemeler
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı soğuk su
- Vanilya (isteğe göre)
Hazırlanışı
1. Adım Tencereye 1 lt sütü ve 1 su bardağı şekeri koyun. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın. Ardından 2 yumurta sarısını ekleyin. Önceden sıcak suda haşladığınız 1 çay bardağı pirinci ilave edin.
2. Adım Bu sırada nişastanızı başka bir kasede bir çay bardağı suda eritin. Süt kaynamaya başlayınca yavaş karıştırarak süte ilave edin. Nişastayı süte karıştırırken çırpma işlemine devam edin. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Tüm malzemenizi ısıya dayanıklı servis kaselerine boşaltın.
3. Adım
Fırın tepsisine kaselerin tabanını geçecek şekilde soğuk suyu koyduktan sonra kaselerinizi tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, 180-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırın tepsisine kaselerin tabanını geçecek şekilde soğuk suyu koyduktan sonra kaselerinizi tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, 180-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.