Evde Lahmacun Yapmak İçin Gerekli Malzemeler:
Hamuru İçin:
250 gram un
2 Çay Kaşığı Kuru Maya
Bir tutam tuz
Ve bir miktar Su
Harcı İçin:
250 gram kıyma
1-2 adet domates
1-2 adet yeşil biber
1 adet Kuru Soğan
3-4 diş sarımsak
Bir miktar maydanoz
3 ay kaşığı salça
Evde lahmacun tarifi, yapılışı:
Hamuru için tüm malzemeleri kulak memesinden biraz daha sert bir kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz ve kapalı bir kapta mayalanmaya bırakıyoruz.
Ardından üst harcı için domatesimizi, biberi soğanı maydanozu ve sarımsağı mikser yardımıyla bir güzel çekiyoruz ve elde ettiğimiz bu homojen karışımı salçamızla birlikte kıymaya ekleyip homojen bir karışım oluncaya dek hamur gibi yoğuruyoruz. Mayalanmaya bıraktığımız hamurun hazır hale gelmesinden sonra istenilen büyüklüklere göre hamurlar kesip üç yufka kalınlığında olacak şekilde açıyoruz ve harcımızı üstüne güzelce her tarafına aynı oranda diziyoruz. Lahmacun kenarlarını bir miktar içe doğru katlamak harcın akmasını önleyecektir. Daha önceden ısınmaya bıraktığımız fırında tepsiyi yağlamadan tepsinin üstü kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Kendi damak zevkimize göre sertlikte ve kızarıklıkta fırından alabiliriz. Pişirdikten sonra lahmacunları üst üste dizip bir gazeteyle sardıktan beş altı dakika sonra lahmacunlar daha yumuşak bir hal alacaktır. Afiyet olsun…
Ardından üst harcı için domatesimizi, biberi soğanı maydanozu ve sarımsağı mikser yardımıyla bir güzel çekiyoruz ve elde ettiğimiz bu homojen karışımı salçamızla birlikte kıymaya ekleyip homojen bir karışım oluncaya dek hamur gibi yoğuruyoruz. Mayalanmaya bıraktığımız hamurun hazır hale gelmesinden sonra istenilen büyüklüklere göre hamurlar kesip üç yufka kalınlığında olacak şekilde açıyoruz ve harcımızı üstüne güzelce her tarafına aynı oranda diziyoruz. Lahmacun kenarlarını bir miktar içe doğru katlamak harcın akmasını önleyecektir. Daha önceden ısınmaya bıraktığımız fırında tepsiyi yağlamadan tepsinin üstü kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Kendi damak zevkimize göre sertlikte ve kızarıklıkta fırından alabiliriz. Pişirdikten sonra lahmacunları üst üste dizip bir gazeteyle sardıktan beş altı dakika sonra lahmacunlar daha yumuşak bir hal alacaktır. Afiyet olsun…