Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Enteresan Mutfak Bilgileri
Enteresan Bilgiler

Enteresan Mutfak Bilgileri

Yemek Tarifleri

Çöp diye attığımız pek çok şeyin aslında yepyeni ve faydalı kullanımları var...

 Filizlenmiş patates: Filizlenen patateslerinizi toprağa dikerseniz yeniden büyürler.
Portakal kabuğu: Böceklere karşı oldukça etkilidir. Parçalar halinde evin etrafına yerleştirirseniz böceklerden kurtulabilirsiniz. Kötü kokuları yok etmek için çöpe açık halde atabilirsiniz.
Soğan ve sarımsak kabukları: Soğan ve sarımsakların kabuğunda çok fazla besleyici öğe bulunur. Süzerek yaptığınız çorbalarda kabuklu bir şekilde kullanabilirsiniz

Karpuz kabuğu: Karpuz kabuğunu cilde sürdüğünüzde aknelere karşı oldukça etkilidir.

Muz kabuğu: Muz kabuğunu parçalar halinde bahçenize dağıttığınızda böcekleri kovar. Cildinize sürdüğünüzde kaşıntıya iyi gelir. Ayakkabıları parlatmak için kullanılabilir.
Elma kabuğu: Kurumuş elma kabuklarından muhteşem bir kış çayı hazırlayabilirsiniz. Alüminyum gereçlerdeki lekeleri temizlemek için kullanabilirsiniz. 5-10 dakika yüzünüzde beklettiğinizde yorgunluğunuzu alır ve cildinizi tazeler.

Ananas sapı: Ananas sapını saksıya ektiğinizde biraz sabırlı olursanız bir kaç yıl içerisinde size yeni ananaslar verebilir.
Kullanılmış kahve: Kahve yaptıktan sonra kalan kısmından bir parçayı haftada bir saç kreminize karıştırırsanız saçlarınızın parlaklığı artar. Bir kase içerisinde buzdolabına koyarsanız kötü kokuları yok eder. Hindistan cevizi yağı ile karıştırıldığında peeling olarak kullanılabilir.
Sebze meyve posası: Sebze meyve posalarını ekmek yaparken kullanabilirsiniz.
Yumurta kabuğu: Ezerek bitkilerinizin toprağına karıştırdığınızda kalsiyum desteği sağlar.
Turşu suyu: Son turşuyu da yediğinizde içine yeni sebzeler ekleyerek hızlıca turşu elde edebilirsiniz.
Havuç: Kestiğiniz kısımları suda bekletirseniz büyüdüğünü göreceksiniz.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.