Malzemeler
Hamur için:
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
İç dolgusu için:
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1,5 su bardağı dondurulmuş ahududu
Hazırlanışı
1. Adım: Tereyağı, un ve pudra şekerini karıştırıp tart hamurunu yoğurun.
2. Adım: Tart kalıbınızı yağladıktan sonra hamuru içine güzelce yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecede 20 dak pişirin ve 15 dak soğumaya bırakın.
3. Adım: Soğuduktan sonra ceviz ve ahududuyu hamurun üzerine serpin.
4. Adım: Diğer yandan yumurta, şeker, un kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp pürüzsüz bir dolgu elde edin.
5. Adım: Hazırladığınız dolguyu ahududuların üzerine dökün ve 200 derecede yaklaşık 25 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.