Bilim insanları gerçeklik algısının yaratılmasında kalbin büyük rol oynadığını keşfetti. Hayatla ilgili aldığımız kararlarda bazen ikileme düşeriz. Bazen içimizde kalbimizin sesi dediğimiz sesle çatışan ayrı bir ses vardır... Peki bu durumda gerçeklik algısının yaratılmasında büyük rol oynayan kalbinin sesini dinleyenler mi yoksa analitik düşünmeyi sağlayan beynini dinleyenler mi kazanıyor? Bu konuda Harvard Medical School'un da yer aldığı pek çok araştırma var. Cenin halindeyken oluşan ilk organ olan kalbimiz diğer organlardan daha fazla elektromanyetik alan üretebiliyor ve yüzde 65′i beyinde de bulunan nöronlardan oluşuyor.
Her durumda analitik kararlar vermek gerekmiyor Hayat ile ilgili kritik kararlar alırken analitik olmak tavsiye edilmekteydi ancak son araştırmalar gösterdi ki bu durum her zaman faydalı değil. Bu konuda görüşler en iyi yolun farklı durumlarda her ikisini de kullanmak olduğu yönünde birleşiyor.
Kalbimiz hayatı kolaylaştırıyor
Mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeye yardımcı olduğu açıklanan kalbin aynı zamanda hayatı kolaylaştırdığı da ortaya çıktı. Kalbinin sesini dinleyip hayatına devam edenlerin kendilerini diğer insanlara göre çok daha rahat hissettikleri araştırmanın sonuçları arasında göze çarpıyor.
Kalbininizin sesini dinleyin !
Kalbininizin sesini dinleyin !
Enteresan Bilgiler Enteresan Bilgiler
Yaşam
Bilim insanları gerçeklik algısının yaratılmasında kalbin mi beynin mi daha önemli olduğunu araştırdı. İşte sonuçlar...
Paylaş: