The Mirror gazetesinin ajansın internet sitesinden aktardığı habere göre; buzdolabına konmaması gereken en kritik yiyecek patates. Çünkü patates buzdolabında saklandığında içindeki nişasta şekere dönüşüyor. Ve buzdolabına konan patates pişirildiğinde ya da kızartıldığında şeker aminoasit asparajin ile birleşerek çok zararlı olduğu düşünülen 'akrilamid' kimyasalı üretiyor.
Akrilamid kimyasalı kanserle bağlantılı
Akrilamid kâğıt, boya ve plastik üretiminde kullanılıyor. Yiyecek paketlerinde ve hatta yiyeceklerde bile izlerine rastlamak mümkün. Basit bir internet araştırmasıyla 'akrilamid'in kanserle bağlantısı da ortaya çıkıyor. Araştırmalara göre kemirgenler üzerinde yapılan çalışmalar, 'akrilamid'in birkaç kanser çeşidi için risk teşkil ettiğini ortaya koyuyor.
Patatesi buzdolabına koymayın !
Patatesi buzdolabına koymayın !
Enteresan Bilgiler Enteresan Bilgiler
Sağlık
Yapılan yeni bir araştırmaya göre patates buzdolabında saklandığında içindeki nişasta şekere dönüşerek insan sağlığına zarar veriyor.
Paylaş: