Evet, bu bilimsel bir gerçek! 23-98 yaşlar arasındaki 968 kişi ile yapılan bir çalışma, çikolata yemenin sağlık açısından faydalarını incelemeye koyuldu ve çikolata yiyen kişilerin görsel hafızalarının, ezberleme becerilerinin, soyut düşünme yetilerinin ve konsantrayon güçlerinin daha gelişmiş olduğu ortaya çıktı. Ek olarak, çikolata yemenin beynin yaşlanmasını yavaşlattığı ve bunama gibi hastalıkların riskini azalttığı görüldü.
Çikolatanın yapısındaki mental akivitelerimize yarar sağlayan maddelerin adı, "kako flavanolleri". Ancak bu maddelerin büyük çoğunluğu, bitter çikolatada bulunuyor. Sütte ve beyaz çikolatada ise az miktarlarda yine bu maddelerden mevcut. Yarar elde etme şansımız, tükettiğimiz çikolatanın türüne bağlı.
O halde çikolata depolamaya başlamamak için hiçbir sebep yok! Beynimizin daha iyi işleyebilmesi için çikolata lazım!