"Dünya Beyin Farkındalığı Haftası'' etkinlikleri kapsamında "Depresyondan Mutluluğa'' adlı konferans, Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Pırıldar, "Depresyon geçiren ya da ruh sağlığı sorunu yaşayan herkes tedaviye ulaşamıyor. Hiçbir işe yaramıyorum, gelecek kaygım var, sıkıntılarım çok, zaten dünya yaşanacak bir yer değil demek bu zamanda depresyonun asıl tanımıdır. Genelde 20'li yaşların sonunda, genç erişkinlik döneminde görülür. Bir depresyon dönemi ne kadar sürer diye soracak olursak 6 ay sürdüğünü söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Şebnem Pırıldar, "Toplum olarak duygularımızı pek ifade edemiyoruz. Biz daha çok vücudumuzla ilgili sıkıntıları söylemeye çalışıyoruz. Üzülüyorum demek zor başım ağrıyor demek daha kolay geliyor" dedi.
"Üzüntü, karamsarlık, mutsuzluk"
Depresyonun kadınlarda daha çok görüldüğünü belirten Prof. Dr. Pırıldar, "Bizim depresyon tanısı koymamız için 2 önemli belirti var. Bir tanesi depresif duygu durumu; yani üzüntü, karamsarlık, mutsuzluk. Diğer durum ise yaşama sevincinin kaybı. Her şeye karşı ilgi isteğinin kaybedilmesi, önceden zevk alınan şeylere karşı zevk duymama, yaşamla ilgili küçük zevklerin bile kaybedilmesidir" diye konuştu.
Depresyon kadınları seviyor
Depresyon kadınları seviyor
Enteresan Bilgiler Enteresan Bilgiler
Kadın
Üzüntü, karamsarlık, mutsuzluk şeklinde kendini gösteren depresyon, kadınlarda daha sık görülüyor.
Paylaş: