Güneş ışınlarının rengi sandığınızın aksine beyazdır. Yani sarı renkte değildir. Aynı zamanda tüm renklerin karışımıdır. Tek bir renk değildir. Bunu test etmek isteyenler küçük bir kristal avize taşını alıp güneşe doğru tutabilir. Bunu deneylediğinizde gök kuşağı renklerini fark edebilirsiniz.
Güneş ışınları çok uzun mesafeler kat ederek Dünya’ ya ulaşır. Bu ışınların bir kısmı teğet geçer. Diğer kısmı ise atmosfer tarafından emilir. Işın içindeki mor renge yakın ışınlar daha fazla kırılır. Dolayısıyla bu ışınlar diğerlerine göre daha fazla yeryüzüne yansıtılır. Bu yüzden gökyüzü mavi, Güneş ışınları da sarı görünür.
Eğer atmosfer olmasaydı bu kırılma yaşanmazdı. Dolayısıyla Güneş de yıldızlar gibi beyaz görünürdü. Ancak gökyüzü ise sürekli gece olduğu gibi karanlık görünürdü. Güneş batarken rengi kızıl, turuncu bir hal alır. Ufuk çizgisinde böyle renklere dönüşmesinin sebebi ise Güneş’ in batmaya yakın yarattığı açıdır.
Güneş batarken ona bakanlara daha uzak mesafede görünür. Yani ışınlar daha çok mesafe kat eder. Daha çok kırılır ve dağılır. Bu yüzden kırmızı renk dışındaki ışınlar, atmosfer tarafından daha çok emilir. Böylelikle hakim renk kızıl ve turuncu olur.