Küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.
Açılmakta direnen cam kavanozlar
Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır.
Alabalığın dağılmaması için
Pişirmeden önce una bulamadan süte batırın.
Armutu saklarken
Sapları yukarı doğru gelecek şekilde dizin, bozulmasını geciktirmiş olursunuz.
Bal nasıl saklanır?
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan balın saklama koşullarına dikkat edilmezse şekerlenir ve besin değeri kaybolur. Bu yüzden bal kavanozunu sıcak olmayan serin ve karanlık bir yerde saklamak daha iyi olacaktır. Gün ışığı alan bal bozulur. Ayrıca kavanozun kapağı açık kalırsa nem alır ve tadı acımtrak olur.